header image
ACASĂ > BLOG > ARTA LA VERDE

ARTA LA VERDE

Posted by CristinaGazner on May 8, 2012

La galeria de artă AnnArt Gallery, are loc azi vernisajul artistului Adrian Ilfoveanu, în cadrul proiectului "Arta la Verde".

"Arta la Verde" a debutat cu sprijinul și generozitatea familiei Sorin Roșca-Stănescu, prin expoziţia de sculptură în aer liber Adrian Ilfoveanu, cu vernisaj și dezvelire a unei lucrări monumentale, vineri 4 mai, la ora 18.00, la Siliștea-Snagovului.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 4 mai – 4 septembrie putând fi vizitată cu o programare informală prealabilă.

Mai multe detalii puteţi obţine prin emali la office@annartgallery.ro sau la telefon 0752.042.042.

Expoziţia "Păsări", este prima expoziţie personală a lui Adrian Ilfoveanu şi cuprinde un grup de 15 lucrări în bronz, lemn și piatră, în selecţia autorului.

Cu ocazia vernisajului care va avea loc astă seară de la orele 19.00 la AnnArt Gallery, va fi lansat şi catalogul Adrian Ilfoveanu.

Adrian Ilfoveanu s-a născut în 1971, la Pitesti şi lucrează la Bucureşti.
A absolvit Academia de Artă din Bucureşti, secţia sculptură, beneficiind la finalul facultăţii de un program de rezidenţă oferit de Grupul Lions, ocazie cu care a realizat
primul său monument denumit "Arc de Triumf", în oraşul Etlingen din Germania.
Di cadrul expoziţiilor sale personale pot fi amintite în următoarele locaţii: 1999, Valbert, Germania, 2002 Galeria Littman & White din Portland, S.U.A, 2005, Palatele Brâncovenesti, Mogosoaia, Ilfov, 2007, "EVA a trăit la Pleşcoi", Muzeul Ţăranului Român, Bucureşti.

Este autorul trofeului GOPO, oferit în cadrul Galei cu acelaşi nume, pentru premiile industriei cinematografice româneşti.

Gabriela Massaci declară în comunicatul de presă despre proiect, că programul iniţiat de AnnArt Gallery îşi propune prin "Arta la Verde" să reconecteze publicul cu arta contemporană printr-un raport direct prin expunerea lucrărilor de sculpută şi nu numai, în spaţii publice şi private, intr-un mod neconvenţional.

"Planul a pornit cu un pas mic: extinderea spaţiului galeriei noastre prin adăugarea unei noi 'săli', cu dușumele de iarbă – adică grădina din str Mahatma Gandhi, unde dorim să expunem cu regularitate lucrări de sculptură și instalaţii semnate de artiști de marcă din România. Programul Arta la Verde are în vedere instalarea unor lucrări în spaţii publice și private, care să permită un raport direct, informal al publicului cu arta contemporană. Ca în oricare mare (sau mic) oraș al lumii civilizate, întâlnirea cu arta timpului nostru trebuie să fie vie, suprinzătoare, să ne bucure sau să ne descumpănească – în orice caz, să nu ne lase indiferenţi", a spus Gabriela Massaci, Director de Programe la AnnArt Gallery.

Programul "Arta la Verde" este menit să asigure o expunere cât mai diversă și cuprinzătoare a artei contremporane în mediul verde al orașului București.

Un segment important al programului "Arta la Verde" și care constituie totodată o premieră în România, propune constituirea unor spaţii însolite de expunere temporară de artă contemporană în cadrul unor reședinţe private din București sau zonele limitrofe.

Galeria AnnArt va expune sculptură in parcul Herastrau, cu sprijinul ALPAB, pe peluzele vecine galeriei în zona Kiseleff, în asociere cu Muzeul Țăranului Român și cu Institutul de Geologie al României precum și în colaborare cu organizaţia non-guvernamentală MaiMultVerde.

AnnArt Gallery s-a înfiinţat în luna mai 2011 și s-a poziţionat drept un susţinător dedicat al artei contemporane, promovând artiști consacraţi și talente emergente deopotrivă. Galeria noastră este situată în zona Kiseleff/ Arcul de Triumf, la primul etaj al unei clădiri de patrimoniu concepută în anii ′30 de către arhitectul francez Eduard Doneaud, transformat într-un spaţiu expoziţional de prim rang.

AnnArt Gallery

Contact: Casandra Elefterescu, asistent relaţii publice

Str. Mahatma Gandhi Nr.1, Sector 1 (zona Kiseleff/Docenţilor), Bucureşti

Program: luni – vineri 15:00 – 20:00, sâmbătă 12:00 – 20:00

Tel: +4 031 437 95 33

Mob:+4 0752 042 042

Fax: +4 031 437 95 32
office@annartgallery.ro

www.annartgallery.ro

Cristina Gazner

Comments:

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.