header image
ACASĂ > BLOG > Despre dumnezeu...

Despre dumnezeu...

Posted by CristinaGazner on September 29, 2012

O să mă înjuraţi, o să îmi săriţi în cap...
Sunt mulţi fanatici şi multe oi pe lume!
Pentru oi le spun de pe acum: "Domnul fie cu voi!"
Pentru fanatici: "..."

Pentru OAMENI: "Dacă aţi deschis ochii, NU ÎI MAI ÎNCHIDEŢI şi CONTINUAŢI SĂ GÂNDIŢI pentru voi!"

Am citit o sumedenie de citate celebre, sau mai puţin celebre, conform cărora, ideea de dumnezeu nu este nimic mai mult în sine decât o copie fidelă a umanităţii la superlativ.
O copie monstruoasă a supremaţiei manageriale, care impune majorităţii să se supună pentru că altminteri va suporta pedepsele ce revin nesupunerii.
Este adevărat că am înţeles de mult faptul că religia e doar o politică menită să supună masele, iar până în prezent, s-a dovedit a fi cea mai reuşită formă de conducere, care supravieţuieşte necondiţionat, în special religia aşa zisă "creştină".
Dar, oameni buni, chiar aşa de manipulaţi să fiţi, încât să nu mai realizaţi că SUNTEŢI STĂPÂNI PE PROPRIILE VOASTRE VIEŢI şi că nu există NIMENI ŞI NIMIC care să vă conducă viaţa şi să dispună de ea???
Chiar aşa de prostită a ajuns omenirea încât nu îşi mai poate recunoaşte drepturile esenţiale şi se supune orbeşte unui MANAGER UNIVERSAL, întocmai ca o turmă de oi imbecile??

De ce a fost ales simbolul "păstorul cu turma sa" ? V-a trecut vreodată prin minte să vă puneţi întrebarea asta? Desigur că NU!
Pentru că este recunoscut faptul că OAIA este unul dintre cele mai tâmpe mamifere, care poate supravieţui DOAR în turmă! Ok şi omul a fost "proiectat" iniţial să supravieţuiască la fel, în turmă, ( dar asta e altă discuţie, referitoare la bigamie şi monogamie... ), însă, SPRE DEOSEBIRE de oaie, omul are CAPACITATEA de a se conduce SINGUR, de a GÂNDI!!
Oile, dacă nu au un "păstor" nu supravieţuiesc multă vreme.
Aşadar, pentru o mai bună manipulare, au fost alese CELE MAI PROASTE ANIMALE şi comparate cu CELE MAI  INTELIGENTE MAMIFERE: oaia vs. OM.
Mai bine nici că se putea. De aici a apărut ideea de "păstor al turmei", ideea cum că omul are nevoie să fie condus ca să nu greşească.
Astfel, de mii de ani, omul a fost manipulat să nu mai creadă în el însuşi şi în puterea lui ci să creadă în "puterea lui dumnezeu" şi să se supună "milei divine", să nu îşi mai conducă propria viaţă, ci să se lase condus de "păstorul divin".
Ei bine, REFUZ SĂ FIU O OAIE PROASTĂ CARE FACE PARTE DIN TURMA SUPUSĂ A UNUI MANGER!!!
Faptul că unii mai deştepţi au reuşit să supună o omenire cu peste 2000 de ani în urmă, nu însemnă că trebuie să mă supun şi eu.
Faptul că majoritatea alege să facă parte din turmă, nu înseamnă că e obligatoriu să fac şi eu la fel!
Faptul că umanitatea refuză să îşi accepte adevăratul potenţial şi preferă să fie sclavă nu presupune să mă conformez în acelaşi model!
Eu nu accept un dumnezeu managerial!
Merg până într-acolo şi spun că decât un dumnezeu-manager, mai bine fără dumnezeu.
Ideea de dumnezeire pentru mine înseamnă cu totul altceva!

A, sunt perfect de acord că există fiinţe în lumea asta mare, care fără un şef nu sunt în stare nici să deschidă ochii, dar sincer, cred cu tărie că acele fiinţe NICI NU AR FI TREBUIT SĂ EXISTE!
Dar, există, aşa că, au nevoie de CINEVA-ul "divin" care să le "îndrume".
Spre marele meu noroc, eu una sunt stăpână pe viaţa mea ( unica stăpână!!! ), nu dau socoteală nici unui dumnezeu şi nu cred nici în draci sau iaduri sau raiuri.
Sunt propriul meu stăpân şi sunt singura responsabilă de viaţa mea, fără să accept existenţa vreunei entităţi care mi-ar putea conduce deciziile sau viaţa.
Mai ziceţi de bieţii schizofrenici că sunt irecuperabili... îmi vine să râd!! Sunt unii care sunt convinşi că există entităţi care le dictează ce să facă...
Ar trebui închisă mai mult de jumătate de omenire în ideea asta, pentru că MAJORITATEA CREŞTINILOR sunt FERM CONVINŞI că NU EI, ci DUMNEZEUL LOR  e cel care le conduce viaţa şi răspunde deciziile lor.
Pe ei de ce îi lasă instituţiile să umble liberi? Nu e tot o formă de schizofrenie? A, nu, e numită "credinţă". Prostii!!!!

Am citit azi unele citate care vorbeau despre faptul că dacă nu ai reuşit în ceea ce ţi-ai propus, e pentru că "aşa a fost voia domnului, că ştie el mai bine decât tine ce îţi face bine şi ce nu şi că dacă nu ai reuşit, e pentru că acolo era o "furtună" şi el, milostivul, te-a ferit de furtuna aia, făcându-te să te simţi mizerabil, deprimat şi cu nervii la pământ. Dar, nu contează că îţi vine să îţi tai venele, ( lucru care, apropos, nu e creştineşte să îl faci, pentru că nu tu dispui de viaţa ta, ci ăla de sus! ), cică să fii recunoscător pentru că te simţi aşa, că dumnezeu îţi vrea doar binele"...
Oare???????
Ei bine, decât o viaţă chinuită în locuri care mă fac să mă simt ca dracu şi să intru în depresii fără ieşire, aş fi preferat furtuni în locuri care măcar mă făceau să simt că trăiesc...
Adică decât să lucrez ca secretară pentru toţi indivizii cu aere de şefi, preferam să lucrez în artă, unde ştiam clar că mă mănâncă toţi de partea dorsală, dar măcar făceam ceva la care mă pricep şi unde nu are nimeni dreptul să se dea mare şef!!!!
Aşadar, ideea tâmpită conform căreia "dacă nu ai ajuns unde îţi doreai în viaţă, este pentru că dumnezeu te-a ferit de furtuna de acolo" şi faptul că ar trebui să fim şi recunoscători pentru asta, nu prea merge în acest context!
A, da, faptul că acum sunt norocoasă că nu trebuie să suport încă un frustrat sau o frustrată cu aere de şefie este un motiv de bucurie, dar nu de recunoştinţă!
M-am săturat de texte care sunt menite să ne facă să ne acceptăm situaţia mizerabilă pentru că ne lipsesc posibilităţile de evoluţie!
M-am săturat de mesaje subliminale gen: "dacă nu ai ajuns unde vroiai, resemnează-te!" sau " dumnezeu ştie mai bine decât tine ceea ce e bine pentru tine"!
Mă disperă la culme ideea în sine că "ştie altul ce e mai bine pentru mine"!
Nu mai cred în toate prostiile de acest gen şi prefer să cred în altceva, prefer să accept puterea Universului ŞI NU a unui dumnezeu care pedepseşte sau care mereu "ştie el ce e mai bine" pentru mine!
Urăsc ideea că altul e mai priceput decât mine în domeniul în care doar eu pot fi cea mai pricepută, respectiv VIAŢA MEA!

Urăsc ideea că dumnezeul ăsta creştin se poartă cu mine la fel cum mă port eu cu alţii, adică în funcţie de toanele tipice fiinţei umane, adică fie bine, fie rău!!
Purtarea lui dumnezeu întocmai ca a unei fiinţe umane, îl face pe acest dumnezeu să fie DOAR o pramatie umană care îşi nu îşi acceptă CONDIŢIA, dar, care are aere de şef şi dă directive :)
Dumnezeu e dumnezeire TOCMAI pentru că face lucrurile ALTFEL decât omul, adică DĂ EXEMPLU! Asta presupune că dacă fiinţa umană este un exemplu negativ, dumneze-ul vine şi ÎNVAŢĂ prin DĂRUIRE fiinţa umană să se transforme şi NU PRIN PEDEAPSĂ!!!
A enunţa inepţii de genul: "dispreţuieşti, vei fi dispreţuit de dumnezeu", mă face să gândesc că dumneze-ul ăsta care ne este băgat pe gât cu de-a sila uneori, nu e cu nimic mai presus de oameni şi sentimentele umane!!!
Adică dumnezeu poate dispreţui????? Pe bune??? Păi cu ce e el mai presus el faţă de om atunci?
Dumnezeu poate urî?? Poate pedepsi? A, da, pentru că e doar un manager care poate face asta, nu?
Sincer, nu ştiu cine vă bagă vouă, celorlalţi prostiile astea în cap, dar măcar GÂNDIŢI şi voi?
Divinitatea este ATEMPORALĂ, este DOAR IUBIRE şi este ENERGIE PURĂ!!! Asta presupune că nu urăşte, nu dispreţiieşte, nu critică, nu pedepseşte, doar iubeşte, necondiţionat şi dezinteresat!
Prin asta se diferenţiază CEVA-ul DIVIN de UMAN: iubire NECONDIŢIONATĂ şi DEZINTERESATĂ! Asta presupune lipsa unor concepte idioate precum: pedeapsă şi păcat! Astea sunt PUR UMANE!
Dumnezeu e simplu, DUMNEZEU şi nu are "PREOCUPĂRI" omeneşti!
Divinitatea înseamnă doar IUBIRE NECONDIŢIONATĂ şi IERTARE, nu păcat, nu pedeapsă, nu ură, sau alte prostii!!!!!
E trist că unii cred în ideile de păcat şi e trist că unii cred într-un dumnezeu alterat!!! Foarte trist!!!
Spre deosebire de ei, prefer un dumnezeu personal, dar, paradoxal, UNIVERSAL, adevărat, care e mereu iubitor, generos şi iertător, ÎN MOD DEZINTERESAT, fără să mă condiţioneze!!!!!

Comments:

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.