header image
ACASĂ > BLOG > RĂMAS BUN IURIE DARIE!

RĂMAS BUN IURIE DARIE!

Posted by CristinaGazner on November 9, 2012

Actorul Iurie Darie s-a stins din viaţă la 83 de ani, după mai multe luni de suferinţă.

Actorul Iurie Darie suferise o interveţie chirurgicală pe creier şi se simţea foarte bine, a declarat actorul George Ivaşcu într-un interviu petru B1 TV.

Iurie Darie-Maximciuc s-a născut la 14 martie 1929, în Vadul Raşcov din Soroca. A fost un "artist desăvârşt, care a marcat în memoria poporului român un farmec deosebit, cu o personalitate foarte distnctă, fără egal între colegii noştri", a declaratIon Besoiu, pentru acelaşi post de televiziune, afirmând deasemenea că regretă că generaţia tânără nu a reuşit să îi cunoască talentul cu adevărat lui Iurie Darie.

Comments:

Posted by Duman on
Triste ganduri ma inaccrea la trecerea in vesnicie a marelui actor Iurie Darie. Relatiile mele destul de apropiate cu Teatrul de Comedie dateaza din 1975, cand i-am cunoscut pe actorii Vasilica Tastaman, Gheorghe Crasmaru si sotia sa, pictorita scenografa Eugenia Bassa-Crasmaru, George Simonca, Theo Cojocaru, Misu Paladescu, Sanda Toma, Vladimir Gaitan, Silviu Stanculescu George Mihaita si, evident, pe marele disparut Iurie Darie. Din 1980 am organizat seri de teatru pentru membrele IWA la spectacole precum Petitoarea , Jocul dragostei si-al intamplarii , Turnul de fildes , Presul , N-am timp , A douasprezecea noapte etc.), iar dupa spectacol le-am inlesnit acestora si membrilor corpuluui diplomatic sa se intalneasca in mod informal cu actorii, lucru altfel imposibil de realizat in conditiile de maxima strictete din perioada comunista. Marele Iurie Darie a stralucit intotdeauna, pe scena si in relatiile directe cu oamenii, cu spectatorii, incantandu-ne atat cu inegalabilul sau talent scenic dar si cu firea sa joviala, umorul nestavilit, bonomia si firescul sau, lasand impresii de nesters in memoria tuturor celor care am avut bucuria si onoarea de a-l cunoaste.Dumnezeu sa-i ocroteasca vesnicia si sa-l tina aproape in lumea ingerilor. Actritei Anca Pandrea, marea iubire a actorului din ultimele sale decenii de viata, ii transmit triste condoleante si speranta ca va putea indura marea durere a despartirii de cel drag si se va putea mobiliza pentru a reintra in lumea teatrului, unde cu siguranta are inca rezerve de talent si daruire.Aceleasi condoleante regizorului Ducu Darie si intregii familii a marelui disparut.prof. Diana Lucia Zotescu
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.