header image
ACASĂ > BLOG > "Păsările" de la AnnArt Gallery ne invită să le contemplăm zborul

"Păsările" de la AnnArt Gallery ne invită să le contemplăm zborul

Posted by CristinaGazner on May 9, 2012

...în urma Îngerilor Căzuţi, rămâne Pasărea care dansează, ca mărturie a continuităţii...

IMG_8936.jpg

"Adrian Ilfoveanu este un artist căutător, lucrează în piatră, în lemn, în plastic, în lut, în bronz. El e cel care ne-a inspirat să lansăm programul "Arta la Verde". Am vrea ca bucureştenii să se întâlnească când nici nu se aşteaptă cu piese de artă contemporană în oraş", Gabriela Massaci, Director de Programe la AnnArt Gallery.

 

 

 

La Siliştea Snagovolui, la reşedinţa lui Sorin Roşca Stănesu şi prin amabilitatea acestuia, în prezenţa unui impresionant public, s-a vernisat vineri, expoziţia lui Adrian Alexandru Ilfoveanu, în premieră.

Ulterior, marţi seară, a avut loc la AnnArt Galery, vernisajul expoziţiei restrânse a "Păsărilor", ocazie prin care Gabriela Massaci, Director de Programe la AnnArt Gallery a ţinut să precizeze faptul că Adrian Ilfoveanu a fost cel care a inspirat lansarea programului "Arta la Verde", iniţiat de AnnArt.

"Adrian Ilfoveanu este un artist căutător, lucrează în piatră, în lemn, în plastic, în lut, în bronz. El e cel care ne-a inspirat să lansăm programul "Arta la Verde". Am vrea ca bucureştenii să se întâlnească când nici nu se aşteaptă cu piese de artă contemporană în oraş", a spus Gabriela Massaci.

Expoziţia de la Siliştea Snagovului, deschisă până în septembrie, va putea fi vizitată cu o programare făcută în prealabil.

Iubitor de artă şi frumos, Sorin Roşca Stănescu regretă că nu a avut ocazia să îi cunoască pe Dali sau Brâncuşi dar speră să reuşească să compenseze aceste suferinţe prin apropierea de sufletul artiştilor contemporani, precum Ilfoveanu.

"Eu am suferit ca nu l-am cunoscut pe Brâncuşi, că nu l-am putut cunoaşte pe Apostu, am suferit că nu l-am cunoscut pe Salvador Dali, dar mă recompensează sufletul acestui om, că ceea ce vedeţi pleacă dintr-o conştiinţă şi dintr-un suflet de excepţie. Probabil că la fel erau şi cei care mi-au provocat suferinţă necunosându-i. Probabil că aveau sufletul la fel de luminos ca artişti. Acum, încerc să îi cunosc şi pe ceilalţi prin Adrian Ilfoveanu", a declarat Sorin Roşca Stănescu, în deschiderea expoziţiei "Păsări".

Deşi un introvertit, sufletul lui Adrian Ilfoveanu este expus prin lucrările care fac parte din colecţia expusă la AnnArt.

Expoziţia "Păsări" face parte din proiectul "Arta la Verde" şi se vrea a fi o viziune a artistului cu privire la Geneză. Modul artistc împletit cu simbolistica esoterică dă naştere unor lucrări pline de vibraţie, în care vizitatorul poate simţi adierile aripilor aurii, căldura suflului creaţiei şi dacă ascultă cu atenţie poate percepe primul sunet al vieţii răsărite din neant. Fiecare piesă expusă are povestea ei, urmând cursul Genezei.

Aşadar, conform explicaţiilor date de însuşi artist, la început a fost Androginul, simbolizat de o pasăre aurie, cu braţe înaripate, singuratic şi unic.

Ideea de unicitate provenită din cele mai vechi timpuri, ne aminteşte că sufletul uman este asexuat în esenţa sa, chiar dacă zeii au împărţit umanitatea în două.

Androginul a fost dualizat de către zei, astfel făcându-şi apariţia Bărbatul şi Femeia.
În efortul pe care Fiinţa îl face pentru Iluminare, Îngerii Feminini şi cei Masculini zboară către cer pentru a-şi regăsi uniunea primordială.

Asemeni lui Icar, cei care se apropie prea mult de Sursă, de Creator, de Lumină, îşi ard aripile. Îngerii fără aripi revin pe Pământ sub formă de Îngeri căzuţi.

Dar, aşa cum în orice creaţie rămâne întotdeauna speranţa, în urma Îngerilor Căzuţi, rămâne Pasărea care dansează, ca mărturie a continuităţii.

Referitor a proiectul "Arta la Verde", Gabriela Massaci a mai ţinut să sublinieze că expoziţia lui Ilfoveanu este doar începutul:
"Proiectul "Arta la Verde" începe frumos cu Adrian Ilfoveanu şi va continua cu Mircea Roman şi alţi sculptori pe care îi vom expune în oraş", a declarat Directorul de Programe de la AnnArt Gallery.

You must install Adobe Flash to view this content.

AnnArt Gallery este o galerie de artă contemporană şi casă de licitație fondată la Bucureşti, în mai 2011. Aceasta promovează şi vinde în România şi în străinătate artişti consacraţi şi emergenţi.

Contact: Casandra Elefterescu, asistent relaţii publice
Adresa:
Str. Mahatma Gandhi Nr.1, Sector 1 (zona Kiseleff/Docenţilor), Bucureşti
Program:
luni - vineri 15.00 - 20.00
sâmbătă 12.00 - 20.00
Tel:+4 031 437 95 33 
Fax:+4 031 437 95 32
Mob:+4 0752 042 042
office@annartgallery.ro
www.annartgallery.ro

Cristina Gazner

Comments:

Posted by Guzel on
This site is like a classroom, ecexpt I don't hate it. lol
Posted by Bhatu on
Thanks for sarhing. What a pleasure to read!
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.