header image
ACASĂ > BLOG > Duminică are loc o eclipsă de Soare.

Duminică are loc o eclipsă de Soare.

Posted by CristinaGazner on May 15, 2012

Pasionaţii evenimentelor astronomice se vor putea bucura duminică, 20 mai 2012, de o eclipsă inelară de Soare, ce va avea loc în intervalul 22.00-01.00 U.T.

 

http://media.skyandtelescope.com/images/2012_annular_globe_l.jpg

Eclipsa de Soare care va avea loc duminică, 20 mai, va putea fi observată de pe teritoriul Asiei, al Oceanului Pacific şi din America de Nord.

Este un eveniment spectaculos pentru locuitorii Americii de Nord, care nu au mai văzut o eclipsă de Soare din anul 1994.

Aşa cum informează NASA, eclipsa va putea fi observată din China, până în vestul Statelor Unite ale Americii, oraşul Guangzhou fiind primul care va găzdui evenimentul astronomic.

În România, anul 2012 va oferi doar o singură eclipsă de Lună, vizibilă însă cu mare dificultate de pe teritoriul ţării noastre.

Eclipsa de Lună ce va avea loc pe data de 28 noiembrie, se va putea observa din zona estică a Europei, nord-estul Africii, Asia, Australia şi Oceanul Pacific.

Următorea eclipsă de Soare, ce va putea fi observată şi în România, se va petrece pe 20 martie 2015 şi va avea durata maxima de 2 minute si 47 de secunde.

Deşi vizibilă doar parţial de pe teritoriul ţării noastre, eclipsa de Soare din 2015 va putea fi observată din zona Atlanticului de Nord, din toată Europa, precum şi din nordul Africii şi nordul Asiei.

Cristina Gazner

Comments:

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.